Gymnasielagen ska fortsätta gälla!

Mitt i diskussionerna kring regeringsbildningen så kom idag en dom från Migrationsöverdomstolen som är oerhört viktigt och varmt välkommen. Det kommer betyda mycket för de 9000 ensamkommande som idag lever helt utan skyddsnät.

– Gymnasielagen ska fortsatt gälla, enligt en dom i Migrationsöverdomstolen. Lagen ger en ny chans till de unga ensamkommande som drabbats så hårt av långa väntetider, ändrad lagstiftning och osäkra åldersbedömningar. Vänsterpartiet välkomnar domstolens besked, men menar fortfarande att en amnesti vore en mer heltäckande och långsiktig lösning, säger Christina Höj Larsen, Vänsterpartiets migrationspolitiska talesperson.

Publicerad av elinsegerlind

Miljö- och havssakkunnig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: