”Ny” regering men ny miljöminister

Regeringen ändrades inte dramatiskt men några poster flytades runt, delvis på grund av departements sammanslagningarna men också av strategiska skäl.

Miljö- och jordbruksutskottet har under den gågna mandatperioden arbetat mot landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, S, som haft ett eget departement. Han lämnar ni regeringen och lämnar istället över till Jennie Nilsson som blir landsbygdsminister men under Näringsdepartementet.

Vi har också arbetat gentemot Karolina Skoog, MP, som nu lämnar riksdagen för uppdrag inom partiet. Hon ersätt av Isabella Lövin som förutom att hon behåller posten som vice statsminister utökar sitt uppdrag med att bli miljö- och klimatminister.

Departementen faller inte samman med riksdagens utskott och ministrarna ansvariga för utskotten återfinns flera gånger i olika departement, lika så myndigheterna. Vi får se hur den nya uppdelningen faller ut och vilket fokus ministrarna har. Genom att lägga landsbygdsministern under näringsdepartementet så ger man en tydlig signal om vilken riktning den politiken ska ta och för landsbygden är näringslivet så klart mycket viktigt men handlar samtidigt om mycket mer än det.

Tiden kommer utvisa hur väl den här regeringen kommer att fungera.

Publicerad av elinsegerlind

Miljö- och havssakkunnig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: