Ministern öppen för åtgärder mot skönhetskliniker

Svenska veterinärförbundet uppmärksammade i ett brev tidigare att veterinärer och djursjukhus gav av sitt narkosmedel, propofol, till sjukhusen som behövde det för att kunna hantera Corona krisen. Samtidigt såg man att skönhetskliniker fortsatte att använda narkosläkemedlet för att utföra operationer under narkos som inte var medicinskt nödvändiga. Den skevheten, att djursjukvården lät bli att utföra operationer med risk att istället få avliva för att spara på läkemedlet samtidigt som skönhetsingreppen fortsatte skapade diskussion och stor upprördhet hos många.

I en skriftlig fråga till socialministern Lena Hallengren hänvisade jag till Svenska veterinärförbundets öppna brev och frågade om ministern avser att agera så att propofol inte ska tillåtas att användas för planerad plastikkirurgi?

I sitt svar öppnar ministern för att vidta åtgärder och skriver att ”nu har också situationen gällande läkemedel förbättrats, men de aktörer som trots förmåga inte bidrar har all anledning att rannsaka sin inställning – oavsett om bidraget hade varit stort eller litet. Regeringen följer fortsatt frågan, och jag utesluter inte några effektiva åtgärder för att motverka läkemedelsbrist.”

Läs hela ministern svar här: Svar på skriftlig fråga från Elin Segerlind

Publicerad av elinsegerlind

Miljö- och havssakkunnig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: