Dags för ny brottsrubricering – grovt djurplågeri

Den som döms för djurplågeri får i dag oftast dagsböter eller villkorlig dom. En utredning som gjorts visar på behov av att införa en ny rubricering i brottsbalken som alltid ska leda till fängelse. Den föreslagna brottsrubriceringen är grovt djurplågeri.

Vänsterpartiet står bakom förslaget från utredaren och ser ett behov av en ytterligare brottsrubricering. Idag leder grov misshandel eller vanvård av djur inte till mer än böter, det är inte rimligt. Nu hoppas vi att regeringen agerar, en enig riksdag finns enligt en rundringning från Sveriges Radio.

Publicerad av elinsegerlind

Miljö- och havssakkunnig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: