Regeringen behöver ge svar – hur ska ni hjälpa de som inte får åka till sina jobb i Norge?

Idag har vi hört om hur enskilda människor har kommit i kläm med anledning av att gränsen mot Norge stängts. Människor som har jobb i tex norska industrin kan nu inte åka till sina jobb och kan därmed inte heller få a-kassa då de inte är arbetslösa eller permitteringsstöd då det inte heller är arbetsbrist.

– Det måste vara fruktansvärt att få sin inkomst ryckt undan över natten. Vi vill att regeringen kommer och berättar vilket stöd de här personerna ska få, säger Ulla Andersson ekonomiskpolitisktalesperson Vänsterpartiet

– Det har kommit mängder med stöd till företag nu måste vanligt folk få hjälp, de ska inte lämnas i sticket. Därför har Vänsterpartiet i dag krävt ett särskilt stöd för de drabbade och begärt att ansvarig minister kommer till finansutskottet för att redogöra för om de tänker införa ett sådant stöd, fortsätter Ulla Andersson.

– Människor har fått sin trygghet ryckta ifrån sig kostnader för mat och boende finns fortfarande kvar fast inkomster uteblir. Det här är ett ytterligare bakslag för en region som redan är hårt prövade av Covid-19. Det är viktigt att det snabbt kommer åtgärder från regeringen, säger Elin Segerlind riksdagsledamot för Vänsterpartiet från Ed.

Vänsterpartiet vill se att ett stöd anpassat för dem under tiden de inte kan åka till jobbet med anledning av Covid. Vi vill höra vad regeringen avser göra för de som drabbats och hur vi kan se till att ett sådant stöd kommer på plats. Därför begär vi att finansministern alternativt statssekreteraren kommer till finansutskottet på tisdag.

Publicerad av elinsegerlind

Miljö- och havssakkunnig.

En tanke på “Regeringen behöver ge svar – hur ska ni hjälpa de som inte får åka till sina jobb i Norge?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: