Kommer Danmark köra över Sverige i frågan om Lynetteholm?

Diskussionen om den planerade nya ön Lynettehom är sprängstoff i Danmark. Därför gör Danska regeringen som vilken regering som helst skulle göra, väntar med beslut till en fredag (inga övriga likheter med regeringens presentation av marknadshyror som också kommer på fredag)

Med anledning av min fråga till Klimatminister Per Bolund som jag skrev om tidigare. Har Enhedslistan, Vänsterparitets systerparti i Folketinget, tagit mitt svar från Bolund vidare till transportminister Benny Engelbrecht.

I sin fråga till ministern skriver Rasmus Vestergaard Madsen, ledamot i Folketinget, om det brev Per Bolund skickat till danska ministern. Däri ska ministern ha betonat vikten av att de svenska myndigheternas invändningar mot miljökonsekvensbeskrivningen beaktas och skriver också att Danmark inte bör fatta beslut förrän samrådet med Sverige är avslutat. Madsen frågar därför tansportministern om han anser att de svenska reservationerna har tillgodosetts.

Madsen ber sedan vidare transportministern att förklara bakgrunden till det möte som skulle ägt rum mellan länderna 1 juni men som ställdes in och frågar om det avses att vara ytterligare ett möte innan det slutliga beslutat tas.

Det återstår att se vad den Danska ministern svarar och det återstår att se hur den svenska regeringen kommer agera. Innan fredag men också i händelse av ett ja till Lynetteholm på fredag.

Rasmus Vestergaard Madsens fråga hittar du på Folketingets hemsida.

Svenska miljö- och klimatminister Per Bolunds brev till miljöminister Lea Wermerlin –

Publicerad av elinsegerlind

Miljö- och havssakkunnig.

En tanke på “Kommer Danmark köra över Sverige i frågan om Lynetteholm?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: